eng

На головну

НОВИНИ

новини

“Школа Супергероїв” відкриватиме нові освітні центри

“Школа Супергероїв” відкриватиме нові освітні центри

04.11.2022

Попри широкомасштабне вторгнення росії в Україну, “Школа Супергероїв” відкриватиме нові освітні центри та розвиватиме новий напрям дошкільної освіти у лікарнях. Про це розповіла директорка Державної Установи “Школа Супергероїв” Євгенія Смірнова і інтерв'ю виданню “Урядовий Кур'єр”.

“Школа Супергероїв” завжди займалася шкільною освітою дітей. Але в лікарні потрапляє багато дошкільнят, і вони з цікавістю спостерігають за уроками, навіть намагаються бути їх повноправними учасниками. І ми мріяли залучити їх, реалізувати освітню програму саме для них. Крім того, далеко не в усіх відділеннях, навіть лікарнях, збереглися посади вихователів. Якщо треба було урізати витрати, то заклади скорочували посади саме вихователів. І так сталося, що під час війни ми не тільки не скорочуємо нашу діяльність, а навпаки відкриваємо нові напрями. Уряд підтримав нашу ініціативу і дозволив працювати з дошкільнятами, брати на роботу вихователів та їхніх асистентів. Ми робимо все, щоб найближчим часом відкрити перший дитячий садок у нашому флагмані — київській лікарні “Охматдит”, а потім масштабувати досвід у всіх освітніх центрах “Школи супергероїв”, — розповіла Євгенія Смірнова виданню “Урядовий Кур'єр”.

Найближчим часом мають відкритися дві нові “Школи Супергероїв” у Києві та Харкові — у Національному інституті раку в Києві та у дитячому хоспісі Харківської міської лікарні №5.

“Наразі ми реалізовуємо програму мінімум — це забезпечення повноцінної роботи вже створених восьми осередків «Школи супергероїв» у регіонах. Але, попри війну, ми продовжимо розвивати освітні осередки «Школи супергероїв» по всій країні, бо є запити від різних лікарень. Зараз для нас дуже важлива підтримка керівників лікарень і місцевої влади в забезпеченні життєдіяльності наявних освітніх осередків та в побудові нових. Хоч як складно, ми продовжимо розвивати проєкт. Саме зараз працюємо над створенням двох нових «Шкіл супергероїв» — у Національному інституті раку в Києві та у дитячому хоспісі Харківської міської лікарні №5. Держава має забезпечити оплату вчителів, а наших партнерів, донорів і волонтерів ми проситимемо допомогти в облаштуванні приміщень. Важливо, щоб життя дітей у лікарнях залишалося повноцінним, щоб у них був доступ до якісної освіти. У цей непростий час ми й далі відкриватимемо нашим маленьким супергероям можливості. Оскільки в теперішній ситуації, «Школа супергероїв» стала першою ланкою в психологічній реабілітації дітей, це той проєкт, навколо якого варто об’єднатися всім небайдужим”, — розповіла Євгенія Смірнова.

Головна сторінка Діяльність Для вчителів Для лікарень Партнерам Уся команда

ua🇺🇦

en🇬🇧